Fakta om Nigeria nigeria

 

Hurtige fakta:

Niger River er den længste og bredeste flod i vest Afrika, det er her Nigeria har fået sit navn fra, da Niger River går gennem hele Nigeria.

Arkælogiske fund har vist, at der 9000 år f.kr. er fundet beviser på, at der allerede der levede mennesker i Nigeria.

Nigeria har en af verdens største filmproducenter, Nollywood.

I Nigeria kører man i højre side af vejen, akkurat som i Danmark.

Nigeria er en af verdens største producenter af olie.

 

Socialkulturelle fakta:

Nigerias geografiske areal, er befolket af 200 mennesker pr. kvadratkilometer, hvis alt deres jord ville være i brug – sammenlignet med år 1961 var der kun 51 mennesker pr. kvadratkilometer. Grundet det store grafiske areal og den store befolkningsvækst, er der mange stammer i Nigeria, de største er Igbo, Hausa og Yoruba folket. Selv om det officielle sprog i Nigeria er Engelsk, er de fleste indbyggere ikke tosproget, hvilket betyder de kun taler deres stammesprog. Der er over 515 sprog kendt i Nigeria, hvor de 505 er brugt dagligt.

Den Nigerianske befolkning er øget kraftigt, med en øgning af indbyggertallet på 59,325,239 fra år 2000 til 2015. Unesco skønnede tilbage i 2010 at 8,735,046 børn i skolealderen, af begge køn, ikke gik i skole. Der er ikke siden lavet nogle statistikker over dette, men siden at befolkningstallet er stigende, kan vi kun skønne at endnu flere børn ikke har mulighed for at gå i skole.

Geografiske og miljø fakta:

Den Nigerianske befolkning er afhængige af de naturlige ressourcer der er tilgængelige for dem, mange af dem er landmænd, fiskere eller handelsmænd.

Halvdelen af den Nigerianske befolkning lever uden muligheden for elektricitet. I 2013, solgte regeringen elselskaberne til den private sektor, da de håbede på at dette ville gøre at der var flere der fik muligheden for at få elektricitet.  Idéen var god, men kraftværkerne og distributionskanalerne var gamle, og gastilførslen for at holde kraftværkerne kørende var utilstrækkeligt. For at nå landdistrikterne i Nigeria, arbejder regeringen sammen med den Indiske regering for at kunne tilbyde elektricitet fra vedvarende energikilder.

Der er stor fokus på vækst, og at der skal være mulighed for internet og bredbånd i Nigeria – de håber på at kunne udbyde WIFI til ca. 80% af befolkningen, og bredbånd til 10% i 2018.

Udbydelsen af rent vand i Nigeria er meget dårlig, og tilbage i 2014 atøttede Verdens Banken IDA med $250 millioner til at støtte den Nigerianske regering i, at kunne sørge for bedre muligheder for at få rent vand. Dette var også for at man kunne nå ud til landdistrikterne i Nigeria. I dag lever der stadig 57millioner under dårlige forhold, uden adgang til rent vand, pga. dette dør 45000 børn årligt. Regeringen arbejder stadig på projekter der kan forbedre muligheden for at få rent vand.