Herunder kan du finde svar på de spørgsmål vi oftest får.

Kan jeg blive frivillig hos DINNødhjælp og rejse med til Nigeria?

DINNødhjælp arbejder lige nu i Nigeria, som er et af verdens farligste lande. DINNødhjælp arbejder i en stat i Nigeria, der hedder Akwa Ibom.

På grund af højrisiko området, hvor DINNødhjælp holder til, er det ikke muligt at acceptere volontører. Vi kan ikke garantere nogens sikkerhed, og derfor arbejder vi alene. Vi råder alle til at læse rejsevejledningen for Nigeria på hjemmesiden for Udenrigsministeriet i dit hjemland.

Det danske udenrigsministerium fraråder på nuværende tidspunkt ALLE rejser til Akwa Ibom. Læs den danske rejsevejledning her 

Jeg vil gerne adoptere et barn. Kan jeg det?

DINNødhjælp bortadopterer ikke de børn der er blevet reddet, først og fremmest pga. at adoption er ulovligt i Nigeria. Hvis nogen forsøger at bortadoptere et barn, bliver de anklaget for børnehandel og kan straffes med fængsel i 15 år. Licens til at drive børnehjem fratages og børnehjemmet bliver lukket.

Men også pga. at børnene allerede har været udsatte for store traumatiske oplevelser, og fjerne dem fra det land og den kultur de kender, vil påføre barnet yderligere traume. Desuden har mange af vores børn stadig kontakt til deres biologiske forældre, dette er vigtigt for børnene da de stadig elsker deres familie. Desuden er det også en vigtig faktor i vores oplysningsarbejde, at de kommer med på ”home visit” når vi vurdere at det er sikkert for barnet. Her ser landsbyens beboere at barnet er sundt, rask og velfungerende, og dermed kan dette være med til at konkludere, at barnet ikke er en heks.

Jeg vil gerne arbejde som frivillig hos DINNødhjælp i Danmark. Kan jeg det?

DINNødhjælp har brug for rigtig meget støtte, og vi er meget glade for at så mange ønsker at hjælpe os.

DINNødhjælp har udarbejdet en kommunikationsstrategi for at skabe en tydelig retning i den måde, hvorpå vi synliggør vores organisation. Derfor er det vigtigt, at man som frivillig hos DINNødhjælp kender til vores strategi, da der skal være en målrettet sammenhæng mellem det vi (DINNødhjælp) siger, og det vi gør.

Skriv til os på ansoegning@dinnoedhjaelp.dk hvis du ønsker at være frivillig hos DINNødhjælp.

OBS: Pt. søger vi ikke nye frivillige, men hold øje med vores facebooksider, da det er her vi offentliggør når vi søger nye.

Men der er mange måder hvorpå man kan støtte vores arbejde, blot ved at dele vores opdateringer fra vores facebookgruppe, er man med til at dele vores budskab videre til endnu flere. Denne hjælp er vi altid yderst taknemmelige for.

Jeg vil gerne donere tøj, legetøj, bamser, bøger oa. til DINNødhjælp. Tager I imod det?

DINNødhjælp er meget taknemmelig for den store opbakning, vi får fra rigtig mange mennesker. Det er kun SAMMEN, at vi kan gøre den STØRSTE forskel.

Da det er en yderst dyr affære at sende pakker til Nigeria, har vi på Facebook lavet en auktionsside. Her kan man sælge fx tøj, bamser og lignende. Når auktionen slutter, bliver pengene doneret til DINNødhjælp og vi bruger pengene fra auktionerne til at købe mad, tøj, medicin m.m. –  På den måde støtter vi også op om handlen i nærområdet i Nigeria, hvilket er til gavn for mange flere mennesker.

Hvis du ønsker at se nærmere på vores auktionsside, findes den her:  Auktion/DINNødhjælp eller send en mail til: auktion@dinnoedhjaelp.dk så hjælper de dig gerne med evt. spørgsmål du end måtte have.

Jeg vil gerne booke et foredrag med Anja - hvordan gør jeg det?

Ønsker du at booke Anja til at komme og holde foredrag, kan dette gøres gennem www.athenas.dk som også vil være behjælpelig med evt. spørgsmål vedr. foredraget.

Anja er også kommet i selskab med nogle af verdens mest inspirerende foredragsholdere i Skandinaviens største foredragsbureau A-speakers.com. Så det er nu muligt at booke Anja til at komme og holde foredrag på engelsk overalt i verden. Ønsker du at Anja skal komme og besøge dig i dit hjemland, kan hun bookes her: www.a-speakers.com

Bemærk venligst, at Anja ikke længere selv står for booking af foredrag, og at DINNødhjælp ikke kan bistå med planlægning af selve foredraget.

Jeg vil gerne høre Anja's foredrag - hvornår og hvor er næste foredrag?

Du kan se alle Anja’s foredrag i vores event og foredrags kalender her

Der kan du også læse mere om hvordan du booker billetter mm.

Jeg vil gerne starte en indsamling til DINNødhjælp. Hvordan gør jeg det?

Du kan starte din egen indsamling til fordel for DINNødhjælp på følgende måder:

Facebook
Facebook giver dig mulighed for at starte din egen indsamling til fordel for DINNødhjælp. Først skal du gå ind på DINNødhjælp’s facebookside eller på Anja’s officielle facebookside. Øverst på siderne har du mulighed for at starte en indsamling (fundraising). Skriv en god tekst om hvorfor du har startet indsamlingen, og hvorfor DU ønsker at støtte vores arbejde. Indsæt et godt foto, og så er du allerede godt i gang. – vær opmærksom på at angive korrekt information om DINNødhjælp. Har du brug for hjælp, er du mere end velkommen til at sende en mail til: christel@dinnoedhjaelp.dk

Facebook er behjælpelig med tips til hvordan du spreder budskabet om din indsamling mest. Men som udgangspunkt så del din indsamling med dine venner på Facebook og opfordre dem til også at dele den, på den måde skaber du opmærksomhed om din indsamling.

betternow.org
Vi er godkendt ved www.betternow.org og her kan du gå ind, og starte din egen personlige indsamling. Gå ind på deres hjemmeside, tryk på ”start indsamling”, skriv en god tekst om hvorfor du har startet indsamlingen, og hvorfor DU ønsker at støtte vores arbejde. Indsæt et godt foto, og så er du allerede godt i gang. – vær opmærksom på at angive korrekt information om DINNødhjælp. Har du brug for hjælp, er du mere end velkommen til at sende en mail til: christel@dinnoedhjaelp.dk

Husk at dele din indsamling med dine venner på Facebook og opfordre dem til også at dele den, på den måde skaber du mere opmærksomhed om din indsamling. Læs mere her: https://www.betternow.org/dk/how-it-works

Din egen måde
Hvis du har en ide til en indsamling fx på din skole, til gadens loppemarked eller andet så kontakt christel@dinnoedhjaelp.dk for mere info.

Jeg vil gerne hænge DINNødhjælp plakater op på min arbejdsplads / Jeg vil gerne have DINNødhjælp flyers liggende i min butik. Vil i sende nogen til mig?

DINNødhjælp vil meget gerne sende plakater og flyers til butikker og firmaer, men da vi efterhånden har fået en stor efterspørgsel har vi ikke råd til at sende plakater og flyers ud.

Hvis man som firma eller privat ønsker at have plakater hængende og flyers liggende i butik o.a., skal man selv betale for portoen.

Kontakt Kaja for mere info: kaja@dinnoedhjaelp.dk

Hvor kan man købe DINNødhjælp toppe og t-shirts?

Vis at du støtter DINNødhjælp, når du løber, træner eller bare ønsker at have en behagelig t-shirt på.

Se hvordan du bestiller T-shirt her.

Jeg vil gerne bortauktionere ting til fordel for DINNødhjælp. Kan jeg det?

DINNødhjælp har en facebook gruppe, der hedder “Auktion/DINNødhjælp”, hvor man kan bortauktionere alt det, man vil til fordel for DINNødhjælps arbejde i Nigeria.

Ønsker man f.eks. at bortauktionere en stol, et stykke tøj, et gavekort til ens egen butik, en klipning fra ens egen frisørsalon, en skål osv. gør man følgende:

1. Upload billede af det man ønsker at bortauktionere på auktionssiden.
2. Skriv en lille tilhørende tekst, der beskriver hvad det er man bortauktionerer.
3. Alle auktioner løber afsted i max 3 dage, fra det første bud er givet; husk at skrive i salgsteksten, hvor mange dage auktionen skal vare og hvem der skal betale for forsendelsen (køber eller sælger).
4. Den der på sidstedagen har budt højst, vinder auktionen.
5. Når personen, der vinder auktionen, har overført beløbet til DINNødhjælp, giver vi dig besked på, at pengene er overført.
6. Køber og sælger aftaler selv indbyrdes nærmere angående forsendelsen.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bortauktionere væk. Alle spørgsmål ang. Auktion/DINNødhjælp skal ske til: auktion@dinnoedhjaelp.dk

Jeg vil gerne donere penge til DINNødhjælp. Hvordan gør jeg det?

Du kan donere et beløb til os her:

DONÈR

Du kan blive medlem her:

BLIV MEDLEM

Hvordan bliver man sponsor for DINNødhjælp?

DINNødhjælp har brug for sponsorer, og man kan blive sponsor både som privatperson og som firma/virksomhed.
DINNødhjælp har brug for støtte, til både lønninger af de lokalt ansatte på vores børnehjem i Nigeria, til mad/medicin, uddannelse til børnene og meget mere.
Vi kan tilbyde:
Dit/jeres logo på vores hjemmeside.
Reklame for virksomheden i vores nyhedsmail, samt på vores Facebook gruppe.
Gratis foredrag med Anja, for virksomhedens ansatte (værdi 25.000.-).
Det vi ønsker fra jer:
At I som firma/virksomhed sponsorerer med mindst 1500.- pr. måned.
At I deler vores ideologi og støtter op om vores arbejde.

DINNødhjælp laver salgskampagne med virksomheder, der ønsker at støtte i  DINNødhjælp.

Har du et eller flere produkter du kunne tænke dig at donere enten overskuddet eller et aftalt antal procenter.

Det vi kan tilbyde dig/jer er reklame for produkterne/virksomheden på vores hjemmeside, samt på vores Facebooksider i den aftalte periode kampagnen kører.

Læs mere her:

Skriv til Christel: christel@dinnoedhjaelp.dk hvis man ønsker at blive sponsor for DINNødhjælp og hjælpe os med at støtte børnene i Nigeria til et bedre liv.

Bemærk at man senest d. 12. januar, det kommende kalenderår skal sende oplysningerne om sponsoraftalen til Kaja: kaja@dinnoedhjaelp.dk for at kunne trække sponsoratet fra i SKAT.

Hvordan laver man som virksomhed en salgskampagne med DINNødhjælp?

Har din/jeres virksomhed lyst til at støtte DINNødhjælp på en alternativ måde, hvorpå I som virksomhed også får gavn af samarbejdet i henhold til god reklame, og muligheden for at nå en ny kundeskare.

DINNødhjælp er behjælpelig med idéer til hvad I kan gøre for at sprede budskabet om kampagnen, og derved højne salget.
DINNødhjælp vil gerne i samarbejde med jer, designe et produkt der kan sælges i kampagne perioden.
DINNødhjælp vil i perioden reklamere på vores hjemmeside, og ved relevans også på vores Facebookside for kampagnen.
I er velkomne til at bruge DINNødhjælps logo i reklame for kampagnen – på den måde kan man gøre sine kunder opmærksomme på, at de er med til at støtte humanitært arbejde.

Da der bruges en del tid på PR og opsætning af kampagnerne forventer vi, at I som virksomhed minimum donerer:
Ved samarbejde i et år 5% af omsætningen
Ved samarbejde i én måned minimum 10% af omsætningen
Ved samarbejde i én weekend minimum 25% af omsætningen
Ved samarbejde i én dag minimum 50% af omsætningen.

Særaftaler kan laves i samarbejde med DINNødhjælp.
For yderligere informationer kontakt Christel på mail: christel@dinnoedhjaelp.dk

Kan jeg trække min donation fra i Skat?

JA! DINNødhjælp har modtaget paragraf 8A fra Skat, der gør alle donationer til DINNødhjælp fradragsberettigede og samtidig blåstempler vores lille, men meget seriøse organisation.

Godkendelsen gælder fra d. 01-02-2015, dvs. at alle donationer fra februar måned 2015 og frem er fradragsberettigede.

DINNødhjælp indberetter donationerne til Skat, og ønsker man, at sin donation skal trækkes fra i Skat (BEMÆRK. at medlemskontingent ikke er fradragsberettiget), skal man sende en mail til DINNødhjælp som skal indeholde navn, adresse, CPR-nummer/CVR-nummer og donationsbeløbet. Vi skal også bruge oplysninger om, hvordan donationen er doneret (bankoverførsel, paypal eller MobilePay) og dato, så vi kan sikre at det hele stemmer.

Mail skal sendes til Kaja: kaja@dinnoedhjaelp.dk

Ønsker man at støtte DINNødhjælp flere gange i løbet af året, skal man bare vente med at sende en mail til os senest d. 12. januar i det efterfølgende kalenderår, da vi ikke indberetter til Skat før.