DINNødhjælp
DINNødhjælp er en humanitær organisation stiftet i 2012, hvor donationerne går til vores projekt med at redde de hekseanklagede børn i Nigeria og bekæmpe overtroen.
Vi udfører vores arbejde med hjertet, og vores væsentligste formål er at støtte verdens fattigste og hekseanklagede børn til et mere værdigt liv.

• DINNødhjælp stiftet 21. maj 2012
• Projekt: Børnehjem (en del af ACAEDF) påbegyndt 1. juni 2014
• DINNødhjælp deltager i DR2’s dokumentarserie ”Helvedes Helte” 2014
• DINNødhjælp deltager i DR2’s dokumentarserie “En dansker redder verden” maj 2015
• DINNødhjælp deltager i DR2’s dokumentarserie “Anja og heksebørnene” oktober 2016

Vores arbejde
Organisationen udfører et vigtigt oplysningsarbejde for at nedbryde overtroen i Nigeria, som er årsagen til, at mange børn og unge bliver anklaget for at være hekse og på den baggrund tortureres, udstødes, dør af deres kvæstelser eller slås ihjel af lokalsamfundet (læs mere herom). De overlevende børn forsøger Anja og hendes team at redde, hvorefter børnene indlogeres på børnehjemmet i Nigeria. Børnene modtager masser af omsorg, medicinsk behandling, kost/logi og skolegang, der samlet skal gøre børnene til stærke og selvstændige samfundsborgere.

Ildsjælen bag DINNødhjælp
Anja Ringgren Lovén er ildsjælen bag hele projektet. Hun opsagde sin stilling som butikschef i 2011 for at rejse til Afrika, hvor hun i 3 måneder arbejdede som observatør og nødhjælpsarbejder. Her oplevede hun en så ekstrem fattigdom og sult, som hun på ingen måder kunne glemme igen. Hun besluttede sig derfor for, at hun resten af sit liv ville kæmpe imod fattigdom og sult i Afrika og støtte verdens fattigste til et mere værdigt liv.

Det er vigtig for Anja at vide, at hver en krone bliver anvendt rigtigt til fordel for børnene. Anjas hjerte ligger hos de afrikanske børn og særligt heksebørnene. “De er Afrikas fremtid, og derfor er det så vigtigt, at de får en skolegang”, siger hun til Nordjyske Stiftstidende i et interview. Anja rejser selv til Afrika med DINNødhjælps indsamlinger for at sikre, at pengene ender i de rigtige hænder. “Der er så meget korruption i de afrikanske lande”, fortæller Anja bl.a. i et interview til Aarhus Stiftstidende, så for hende er DINNødhjælps største styrke, at hun selv kan rejse afsted og sikre, at hver én krone bliver brugt rigtigt.