Herunder kan du finde svar på de spørgsmål vi oftest får.

Kan jeg blive frivillig hos DINNødhjælp og rejse med til Nigeria?

DINNødhjælp arbejder i staten Akwa Ibom i Nigeria, som er et af verdens farligste lande. På grund af højrisiko området, hvor DINNødhjælp holder til, er det ikke muligt at acceptere volontører. Vi kan ikke garantere nogens sikkerhed, og derfor arbejder vi alene.

Desuden er det også vigtigt for os, at vores børn føler sig sikre og trygge i deres hjem på Land of Hope. Ved skiftende frivillige, lærer børnene at voksne kommer og går, og dette kan skabe tilknytningsforstyrrelser i længden.

Vi råder alle til at læse rejsevejledningen for Nigeria på hjemmesiden for Udenrigsministeriet i dit hjemland.

Det danske udenrigsministerium fraråder på nuværende tidspunkt ALLE rejser til Akwa Ibom Læs den danske rejsevejledning her

Jeg vil gerne adoptere et barn. Kan jeg det?

DINNødhjælp bortadopterer ikke de børn, der er blevet reddet, først og fremmest pga. at adoption er ulovligt i Nigeria. Hvis nogen forsøger at bortadoptere et barn, bliver de anklaget for børnehandel, og kan straffes med fængsel i op til 15 år. Licens til at drive børnehjem fratages, og børnehjemmet bliver lukket.

Men også pga. at børnene allerede har været udsat for store traumatiske oplevelser, og fjerne dem fra det land og den kultur de kender, vil påføre barnet yderligere traume. Desuden har mange af vores børn stadig kontakt til deres biologiske forældre, dette er vigtigt for børnene da de stadig elsker deres familie. Desuden er det også en vigtig faktor i vores oplysningsarbejde, at de kommer med på ”home visit” når vi vurderer at det er sikkert for barnet. Her ser landsbyens beboere, at barnet er sundt, rask og velfungerende, og dermed kan dette være med til at konkludere, at barnet ikke er en heks.

Jeg vil gerne arbejde som frivillig hos DINNødhjælp. Kan jeg det?

DINNødhjælp har brug for rigtig meget støtte, og vi er meget glade for at så mange ønsker at hjælpe os.

DINNødhjælp har udarbejdet en kommunikationsstrategi for at skabe en tydelig retning i den måde, hvorpå vi synliggør vores organisation. Derfor er det vigtigt, at man som frivillig hos DINNødhjælp kender til vores strategi, da der skal være en målrettet sammenhæng mellem det vi (DINNødhjælp) siger, og det vi gør.

OBS: Pt. søger vi ikke nye frivillige, men hold øje med vores facebooksider, da det er her vi offentliggør når vi søger nye.

Der er mange måder, hvorpå man kan støtte vores arbejde. Blot ved at dele vores opdateringer fra vores facebookgrupper (DINNødhjælp, Anja’s facebookside), er man med til at dele vores budskab videre til endnu flere. Denne hjælp er vi altid yderst taknemmelige for.

Jeg vil gerne donere tøj, legetøj, bamser, bøger oa. til DINNødhjælp. Tager I imod det?

DINNødhjælp er meget taknemmelig for den store opbakning, vi får fra rigtig mange mennesker. Det er kun SAMMEN, at vi kan gøre den STØRSTE forskel.

Da det er en yderst dyr affære at sende pakker til Nigeria, har vi på Facebook lavet en auktionsside. Her kan man sælge fx tøj, bamser og lignende. Når auktionen slutter, bliver pengene doneret til DINNødhjælp og vi bruger pengene fra auktionerne til at købe mad, tøj, medicin m.m. –  På den måde støtter vi også op om handlen i nærområdet i Nigeria, hvilket er til gavn for mange flere mennesker.

Hvis du ønsker at se nærmere på vores auktionsside, findes den her: Auktion/DINNødhjælp eller send en mail til: auktion@dinnoedhjaelp.dk så hjælper de dig gerne med evt. spørgsmål du end måtte have.

Jeg vil gerne booke et foredrag med Anja - hvordan gør jeg det?

Ønsker du at booke Anja til at komme og holde foredrag, kan dette gøres gennem www.athenas.dk som også vil være behjælpelig med evt. spørgsmål vedr. foredraget.

Anja er også kommet i selskab med nogle af verdens mest inspirerende foredragsholdere, i Skandinaviens største foredragsbureau A-speakers.com. Så nu er det muligt at booke Anja til at komme, og holde foredrag på engelsk overalt i verden. Ønsker du at Anja skal komme, og besøge dig i dit hjemland, kan hun bookes her: www.a-speakers.com

Bemærk venligst, at Anja ikke længere selv står for booking af foredrag, og at DINNødhjælp ikke kan bistå med planlægning af selve foredraget.

Jeg vil gerne høre Anja's foredrag - hvornår og hvor er næste foredrag?

Du kan se alle Anja’s kommende foredrag i vores event og foredrags kalender her

Der kan du også læse mere om, hvordan du booker billetter mm.

Jeg vil gerne starte en indsamling til DINNødhjælp. Hvordan gør jeg det?

Du kan starte din egen indsamling til fordel for DINNødhjælp på følgende måder:

Facebook
Facebook giver dig mulighed for, at starte din egen indsamling til fordel for DINNødhjælp. Først skal du gå ind på DINNødhjælp’s facebookside eller på Anja’s officielle facebookside. Øverst på siderne, har du mulighed for at starte en indsamling (fundraising). Skriv en god tekst om, hvorfor du har startet indsamlingen, og hvorfor DU ønsker at støtte vores arbejde. Indsæt et godt foto, og så er du allerede godt i gang. – vær opmærksom på at angive korrekt information om DINNødhjælp. Har du brug for hjælp, er du mere end velkommen til at sende en mail til: tina@dinnoedhjaelp.dk

Facebook er behjælpelig med tips til, hvordan du spreder budskabet om din indsamling mest. Men som udgangspunkt, så del din indsamling med dine venner på Facebook, og opfordre dem til også at dele den, på den måde skaber du opmærksomhed om din indsamling.

betternow.org
Vi er godkendt ved www.betternow.org og her kan du gå ind, og starte din egen personlige indsamling. Gå ind på deres hjemmeside, tryk på ”start indsamling”, skriv en god tekst om, hvorfor du har startet indsamlingen, og hvorfor DU ønsker at støtte vores arbejde. Indsæt et godt foto, og så er du allerede godt i gang. – vær opmærksom på at angive korrekt information om DINNødhjælp. Har du brug for hjælp, er du mere end velkommen til at sende en mail til: tina@dinnoedhjaelp.dk

Husk at dele din indsamling med dine venner på Facebook og opfordre dem til også at dele den, på den måde skaber du mere opmærksomhed om din indsamling. Læs mere her: https://www.betternow.org/dk/how-it-works

Din egen måde
Hvis du har en ide til en indsamling fx på din skole, til gadens loppemarked eller andet så kontakt tina@dinnoedhjaelp.dk for mere info.

Jeg vil gerne hænge DINNødhjælp plakater op på min arbejdsplads / Jeg vil gerne have DINNødhjælp flyers liggende i min butik. Vil i sende nogen til mig?

DINNødhjælp vil meget gerne sende plakater og flyers til butikker og firmaer, men da vi efterhånden har fået en stor efterspørgsel, har vi ikke råd til at sende plakater og flyers ud.

Hvis man som firma, eller privat ønsker at have plakater hængende, og flyers liggende i butik o.a., skal man selv betale for portoen.

Kontakt administration for mere info: administration@dinnoedhjaelp.dk

Jeg vil gerne bortauktionere ting til fordel for DINNødhjælp. Kan jeg det?

DINNødhjælp har en facebook gruppe, der hedder Auktion/DINNødhjælp hvor man kan bortauktionere alt det, man vil til fordel for DINNødhjælps arbejde i Nigeria. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan sælge på Auktion/DINNødhjælp.

Har du spørgsmål til Auktion/DINNødhjælp eller ønsker at auktionere noget bort til fordel for DINNødhjælp så kontakt teamet bag Auktion/DINNødhjælp på mail: auktion@dinnoedhjaelp.dk

Jeg vil gerne donere penge til DINNødhjælp. Hvordan gør jeg det?

Både donationer og medlemmer er yderst vigtige for vores arbejde, og vi er meget taknemmelige for enhver støtte vi modtager.

Du kan donere et beløb til os her

DONÈR

Du kan blive medlem her

BLIV MEDLEM

Hvordan bliver jeg sponsor for DINNødhjælp eller laver en salgskampagne for at støtte?

DINNødhjælp har brug for sponsorer, og man kan blive sponsor både som privatperson, og som virksomhed. DINNødhjælp har brug for støtte, til både lønninger af de lokalt ansatte på vores børnecenter i Nigeria, til mad og medicin, uddannelse til børnene, og meget mere. Du kan læse mere om sponsor aftaler og se hvem der er sponsorer for DINNødhjælp her

Som et alternativ kan du/I støtte DINNødhjælp med en salgskampagne (Køb & støt) eller hjælpe os med at give lidt tilbage til vores frivillige. Læs mere her

Kontakt tina@dinnoedhjaelp.dk hvis du ønsker at blive sponsor, lave en salgskampagne eller hjælpe vores frivillige.

Bemærk at man senest d. 12. januar, det kommende kalenderår skal sende oplysningerne om sponsoraftalen til administration@dinnoedhjaelp.dk for at kunne trække sponsoratet fra i SKAT.

Kan jeg trække min donation fra i SKAT?

JA! DINNødhjælp har modtaget paragraf 8A fra SKAT, der gør alle donationer til DINNødhjælp fradragsberettigede og samtidig blåstempler vores lille, men meget seriøse organisation.

Godkendelsen gælder fra d. 01-02-2015, dvs. at alle donationer fra februar måned 2015 og frem er fradragsberettigede.

DINNødhjælp indberetter donationerne til SKAT, og ønsker man, at ens donation skal trækkes fra i SKAT (BEMÆRK at medlemskontingent ikke er fradragsberettiget), skal man sende en mail til DINNødhjælp som skal indeholde:

Navn
Adresse
CPR-nummer/CVR-nummer
Donationsbeløbet
Dato
Vi skal også bruge oplysninger om, hvordan donationen er doneret (bankoverførsel, paypal eller MobilePay), så vi kan sikre at det hele stemmer.

Mail skal sendes til administration: administration@dinnoedhjaelp.dk

Ønsker man at støtte DINNødhjælp flere gange i løbet af året, skal man bare vente med at sende en mail til os senest d. 12. januar i det efterfølgende kalenderår, da vi ikke indberetter til SKAT før.