ma

Hvem er Land of Hope?

Nordjyden Anja Ringgren Lovén er stifter af nonprofitorganisationen DINNødhjælp – nu Land of Hope, der kæmper for at redde og give et bedre liv til de udsatte børn i Nigeria, som bliver anklaget for at være hekse – med stigmatisering, udstødelse og fatal vold som konsekvens heraf.

Et skræmmende antal hekseanklager

UNICEF estimerede i rapporten “Children accused of witchcraft – An anthropological study of contemporary practices in Africa” fra 2010, at ca. 10.000 børn i Nigeria bliver årligt mishandlet, tortureret og/eller dræbt som følge af hekseanklagerne.

 

Land of Hope´s indsats

Land of Hope gør en aktiv indsats for at nedbringe det tal i delstaten Akwa Ibom, hvor ekstrem fattigdom, manglende uddannelse og oplysning samt årtiers overtro er skyld i det stigende antal børn, som bliver mishandlet på grund af overtroiske anklager om hekseri.

DINNødhjælp Hope

Læs rapporten “Children accused of witchcraft – An anthropological study of contemporary practices in Africa” her: UNICEF rapport

En dansk nødhjælpsorganisation i Nigeria?

For at kunne operere legalt i Nigeria og give de udsatte børn et trygt hjem, etablerer Anja i 2014 DINNødhjælps søsterorganisation African Children’s Aid, Education and Development Foundation (ACAEDF) i samarbejde med nigerianske David Emmanuel Umem, som i mere end 10 år har kæmpet for at redde hekseanklagede børn i Nigeria og komme ovetroen til livs.

 

Land og Hope og ACAEDF

Land of Hope og ACAEDF har efterfølgende sørget for lægehjælp til mere end tusind hekseanklagede børn, som er blevet udstødt af lokalsamfundet, tortureret og overladt til sig selv på gaden.

Anja Ringgren Lovén og David Umem

Læs mere om vores team i Nigeria her: teamet i Nigeria

Land of Hope – et af de største børnecentre i Afrika 

I 2015 køber DINNødhjælp et stort stykke jord i Akwa Ibom og bygger børnecenteret Land of Hope med hjælp fra ”Ingeniører uden Grænser”. 

Land of Hope er et indhegnet og overvåget område på mere end tre hektar, som er hjem for de børn, som Anja, David og deres team redder. Udover børnenes private hjem, som består af en separat bygning til både pigerne og drengene, de ansattes bolig samt et storkøkken, er der også bygget et børnehospital og en teknisk skole på området.

 

En integreret del af samfundet

Alle de fattige børn og unge i lokalområdet har mulighed for at få undervisning på børnecenteret og deltage i de daglige sportsaktiviteter som eksempelvis fodbold og volleyball. De lokale vil også få mulighed for at få lægehjælp på hospitalet, når det er klar til brug. Vi ønsker, at Land of Hope bliver en integreret del af samfundet, og derfor går alle vores børn også i skole i de lokale landsbyer. 

På nuværende tidspunkt bor der 67 børn på Land of Hope, som Anja, David og teamet i Nigeria har reddet fra udstødelse og tortur.

Se præsentation af Land of Hope her
DINNødhjælp ACAEDF Land of hope

Mød alle vores børn her: vores børn